vineri, 1 mai 2009

1 mai

De cand cu democratia,cu toti si cu toate isi revendica drepturile si libertatile.Ei iata ca nici munca nu s-a lasat mai prejos si vrand sa se descotoroseasca de cei care 5 sau 6 zile pe saptamana"muncesc", dintr-un oarecare motiv(pe care ink nu il stiu, da nici n-am depus efort de cautare in sensul asta) si-a zis k pe intai mai vrea sa fie lasata in pace.Si uite asa pamanteanul s-a mai pricopsit cu o zi libera "unu mai muncitoresc".Numai lungesc filozofia pe marginea somarii de ziua muncii, cert e k de unu mai toata lumea e pusa pe kef mare.
Si iata ca romanul numaidecat isi da jos din cui gratarul, ia cu asalt primul supermarket si face popas pe primul petic verde si oleak impadurit "k de,soarele mult nu face bine."
si intr-un cadru natural sustinut de un fundal muzical in stil oriental, varianta autohtona incinge un foc pt a sfarai pe grataras bunatatile.Distractie ba kiar si joc si bineinteles multa voie buna,insa ce ramane dupa:POTOPUL.
Si eu sunt roman si de,nu ma puteam dezminte si astfel alaturi de colegi mai vechi sau noi,am insufletit padurea de la marginea orasului.Fu kiar bine,iar spre surprinderea mea autotritatile constiente de nivelul de bun simt al romanului i-au trimis pe cei insarcinati cu curatenia orasului sa imparta niste saci(imensi de-a dreptul) in care sa isi puna urmele trecerii.Noi aveam de acsa,iar gunoiul era deja la locul lui,insa romanul de toate zilele,fire practica si facu nevazut sacul,iar gunoiul se,lasand gunoiul sa se integreze in mediu si sa se dezintegreze cand o da domnu'.
Trecand peste toate aceastea a fost o zi frumoasa,pana cand ploaia ne-a trimis acasa.Pe drum avut parte de un ultim spectacol:marginea soselii bordata de masini,caci domnii militieni s-ai gandit sa vegheze si azi,vigilenti ca intotdeauna asupra ordinii.
A fost un intai mai...,dar doar intai mai.:)

Un comentariu:

  1. uf, ploaia asta si eu am patit al fel... dar cum ai spus tu: "Trecand peste toate aceastea a fost o zi frumoasa" (k doar a fost 1 mai!)

    RăspundețiȘtergere