luni, 23 martie 2009

"datoria" de a fi prost informat

nu cunosc foarte bine regulile jurnalismului,dar stiu ca una sfanta este cea a verificarii autenticitatii informatiei,asta daca vrei sa te numesti un jurnalist adevarat;).asa ca inainte de a purcede la scris trebuie sa faci asemenea croitorului:masori de doua ori(sau de cate o fi nevoie) si tai o singura data;adik verifici si rasverifici informatia;consulti si rasconsulti sursa.ha....da vezi sa fie aia buna:P si abia apoi te incumeti sa asterni pe foaie si sa publici un articol in care mai faci si "presupuneri foarte sigure".
probabil ca in randurile de mai sus s-a resimtit tonul usor(putin spus) revoltat;si cum as putea sa nu fiu cand in ziarul liceului nostru "Moisil Zone",despre care aveam o parere foarte buna si pentru care ii felicitam pe initiatori am gasit un articol referitor la ziua scolii si mai ales la momentul castigator"Concert de idei"(care a apartinut clasei mele).
trecand peste denumirea atribuita "dans pseudoirlandez",intrucat recunosc ca are si elemente specifice irlandeze as dori sa fie foarte clar un lucru:apartine in totalitate colectivului XI D.tot ce s-a vazut in acea zi este rezultatul a ore intregi de repetitii,a diminetilor de weekend dedicate perfectionarii,a muncii desfasurate pana noaptea tarziu pentru a realiza un colaj muzical cat mai reusit capabil sa emotioneze,sa impresioneze,sa creeze atmosfera.
tot efortul a fost depus de noi,in special de alesia si laur(care au fost oamenii de baza ai acestui moment) si NU am avut parte de niciun fel de ajutor specializat.cu exceptia lui laur(care,dupa cum s-a vazut,a fost singurul baiat) nici unul dintre cei implicati in dans nu urmeaza cursuri de dans,ci sunt oameni cu o vointa extraordinara care s-au straduit sa dea tot ce au mai bun si au fost rasplatiti pe masura efortului depus.
in incheiere reiau o idee mai sus mentionata:ii felicit pe colegii mei ce dau curs "Moisilului Zone",dar baieti...aveti grija la echipa de redactie,pentru a nu va fi zadarnicita munca.

2 comentarii:

  1. foarte adevărat ce zici tu..
    prea mulţi îşi insuşesc acţiuni care nu le aparţin..
    ai atins un subiect interesant...ar trebui să îl dezvolţi...




    o primăvară frumoasă şi ţie.. şi toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate aici... dar asta fac si jurnalistii de meserie (d-aia am renuntat la ideea de a ma face jurnalist: nu ma pot lupta cu tot sistemul)! oricum aici poate fi vorba si de invidie (alta prostie)... eu una va felicit pentru ca ati castigat si nu luati in seama comentariile celorlalti !

    RăspundețiȘtergere